De trendin jouwinterieur: colorblocking!

Slogan logo Dat is een goed idee!

Interieurtrends volgen elkaar in rap tempo op. Zo zagen we vorig jaar in het interieur alles rondom de kleur denim blue en het toepassen van denim op de beste plekken in huis. Wat we op dit moment veel voorbij zien komen is het gebruik van felle kleuren en dan specifieker: het gebruik van colorblocking! Misschien heb je deze term al eens eerder voorbij zien komen, maar zo niet dan zetten we alles rondom colorblocking graag voor je op een rijtje.

Wat is colorblocking?

Deze trend is eigenlijk over komen waaien vanuit de mode industrie. Hier zagen we het gebruikmaken van diverse kleuren in de verschillende onderdelen van een outfit al langere tijd. Colorblocking houdt eigenlijk in dat je diverse felle kleuren met elkaar combineert die gezamenlijk een spannend en vrolijk geheel vormen.

De uitwerking van colorblocking

Colorblocking is op drie manieren door te voeren. Zo kun je kiezen voor monochromatisch colorblocking, separate colorblocking en opzichzelfstaande colorblocking. Kies je voor monochromatisch, dan kies je eigenlijk voor ton-sur-ton. Lees ook alles over ton sur ton in de blog die we daarover hebben geschreven. Je kiest een favoriete kleur uit die je vervolgens in diverse tinten laat terugkomen. Bij separate colorblocking kies je voor 2 tot 4 verschillende kleuren die jij mooi vindt. Die kleuren laat je vervolgens terugkomen in je interieur. En als laatste heb je opzichzelfstaande colorblocking, waarbij je bijvoorbeeld één product kiest waarin het kleurenprincipe al is toegepast.

Hoe pas je colorblocking toe in je interieur?

Welke kleuren kun je nu goed gebruiken om deze trend toe te passen in jouw interieur? Denk bijvoorbeeld aan oker geel, oranje, kobalt blauw, knal rood of zelfs fel roze! Deze kleuren zijn perfect door te voeren met een laag verf op de muur, maar je kunt ook verder gaan door bijvoorbeeld je gordijnen in een felle kleur te kiezen. En wat dacht je van raamdecoratie in een hele opvallende kleur? Met rolgordijnen of roman shades kun je prachtige kleuren uitzoeken. En de vloer? Die kun je het beste zo neutraal mogelijk houden, waardoor de aandacht uitgaat naar de prachtige kleuren die je hebt uitgekozen.

Ben je benieuwd wat er mogelijk is in jouw interieur? Bij Jouw binnenhuisadviseur helpen we je graag in het adviseren en informeren naar de mogelijkheden. Wil je graag persoonlijk geholpen worden en een advies op maat ontvangen? Maak een afspraak bij ons in de winkel of maak een moodboard met onze inspiratie app. Neem het moodboard mee naar de winkel, zo kunnen we nog gerichter voor jou aan de slag!