Een frisse startvan het nieuwejaar

Een nieuw jaar, de uitgelezen kans om je interieur een opfrisbeurt geven. Begin 2019 met goede voornemens voor je interieur die je ook écht uit gaat voeren! Dat hoeft niet groots, ook kleine aanpassingen kunnen een groots effect hebben. We vertellen je graag hoe!

Voorbereiden

Begin, voor je iets gaat veranderen in huis met het verzamelen van mooie voorbeelden. Foto’s uit tijdschriften of via ons lookbook of Pinterest bijvoorbeeld. Doe dit niet alleen maar laat ook je partner en andere gezinsleden beelden verzamelen. Als je jullie smaken op het eerste gezicht enorm uiteen liggen kun je het best op zoek gaan naar overeenkomsten. Zie je bepaalde kleuren of materialen terug komen? Er zijn altijd wel overeenkomsten te vinden. Aan de hand van een goed moodboard kun je aan de slag met je woning!

Begin bij de basis, de vloer

De basis van je huis is een (nieuwe) vloer. Met een vloer bepaal én verander je de sfeer van je huis in één keer. Een pvc vloer, visgraat parket of dat zachte tapijt zal de ruimte een spectaculaire make-over geven. Bijkomend voordeel: je (oude) meubels zien er op de nieuwe vloer gelijk heel anders uit!

Geef kleur aan je huis

Kleur is een gemakkelijke manier om je huis een andere look en feel te geven. Dat kan door een uitgesproken kleur op de wanden in de vorm van verf of behang. Wat behang betreft kun je kiezen voor een mooie print of een behang in één kleur maar met bijzondere afwerking. Hierdoor krijgt je muur nét iets extra’s. En als het niet bevalt kun je het ook zo weer veranderen! Kleur in huis kun je ook aanbrengen in de vorm van nieuwe gordijnen of een mooi kleurig vloerkleed en bijpassende accessoires.

Gun je huis rust door te minimaliseren

Een mens verzamelt in een leven een hoop spullen. Kijk eens kritisch naar al je spullen, heb je ze écht nodig? Moeten de knutselwerkjes van de kinderen die het huis al uit zijn nog aan de muur blijven hangen? En hoeveel kandelaren heeft een mens nodig? Door al je spullen goed op te ruimen breng je rust in huis. Een andere tip is: groeperen. Door foto’s, planten en accessoires op één plek in huis te groeperen oogt het veel rustiger. Wil je nog meer rust in je interieur? Sorteer dan je boeken op kleur of zet ze met de bladzijdenkant naar voren.

Verdoezel de minpunten

Niet tevreden met bepaalde elementen in huis, maar wil of kun je ze niet veranderen? Zorg er dan voor dat je ze slim verdoezelt door de rest van je interieur mooier te maken! Kies bijvoorbeeld voor een behang dat de aandacht afleidt of leg een mooi vloerkleed over de vloer waar je niet meer zo blij mee bent.


Heb je zin om je huis aan te pakken en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Onze interieuradviseurs helpen je graag! Met een gratis interieuradvies dat je desgewenst kunt uitbreiden! Lees er hier meer over of maak alvast een afspraak! We helpen je graag!