Natuurlijke stoffen: duurzaamtot in devezel

De stoffen van onze leveranciers worden gemaakt met oog voor detail. Natuurlijk, elegant en uitgesproken met onverwachte details. Gordijnen die je aan wilt raken. De stoffen zijn tijdloos en vaak onderhoudsvriendelijk. Frisse, linnen gordijnen of een luxe combinatie met zijde: je kunt met natuurlijke stoffen alle kanten op. We vertellen je graag meer over de eigenschappen van deze stoffen.

De voorliefde voor natuurlijk ogende materialen, structuren en kleuren is terug te zien tot in de kleinste details van onze collecties. Kwaliteit gaat wat ons betreft samen met gebruiksvriendelijkheid. En dat zorgt voor een selectie leveranciers die zorgvuldige keuzes maken betreft grondstoffen, binding en materiaalkeuzes. Bij Caspar Dekkers Interieurs verkopen we onder meer gordijnen van Artelux, Kobe, Eijffinger en natuurlijk ons huismerk NL Label.

Sterk en biologisch linnen

Bij natuurlijke stoffen denken wij direct aan linnen. Het is duurzaam, veelzijdig en heeft een geweldige kleuropname. De stof is zo populair vanwege zijn sterke, cleane natuurlijke uitstraling. Linnen kreukt maar doet dit met karakter. Bovendien is kwalitatief goed geproduceerd linnen heel makkelijk in onderhoud. De bijzondere glans van het natuurlijke materiaal heeft een geraffineerde uitstraling van ‘joie de vivre’ en luxe die je alleen bij linnen tegenkomt. Het materiaal is afkomstig van de vlasplant, die weinig bestrijdingsmiddelen nodig heeft en snel groeit. De plant kan bovendien in zijn geheel worden gebruikt zonder restafval en is volledig biologisch afbreekbaar.

De zachtste vezels

Warme, zachte stoffen geven gordijnen het gevoel van luxe en geborgenheid. Zijde, wol en katoen zijn hiervoor ideaal. Zijde geeft stoffen een mooie glans en zachte aanraking. De stof is tijdloos en gaat daarom lang mee. Je dient het gordijn wel altijd te voeren, zonlicht maakt het zijde poreus. Bij wol denk je direct aan zijn isolerende werking. Het garen is duurzaam en is een natuurlijke vlamvertrager, om nog maar te zwijgen over de warme uitstraling. Ook katoen is een zachte vezel en wordt gebruikt om soepelvallend, luchtdoorlatend textiel van te maken. Bovendien is de vezel sterk, slijtvast, absorbeert vocht en is te strijken bij hoge temperatuur.

Mix van natuurlijk en synthetisch

Natuurlijke stoffen worden vaak gemixt met synthetische. Waarom? De natuurlijke look & feel van de stoffen wordt door de combinatie juist versterkt. Synthetische stoffen als polyester, polylinnen en polykatoen behouden namelijk beter hun kleur, zijn makkelijk in onderhoud en zorgen voor minder krimp. De stof behoudt zijn natuurlijke uitstraling, maar biedt meer mogelijkheden voor creatieve combinaties. Het beste van twee werelden.

Style magazine over natuurlijk wonen

Wat zijn eigenlijk natuurlijke stoffen, en welke duurzame voordelen heeft PVC? Je leest het in het nieuwe Style magazine. We vertellen je de meest natuurlijke en duurzame opties voor stoffen, tapijt, PVC, zonwering en hout. Natuurlijke keuzes die wij als binnenhuisadviseur elke dag maken en waarover we je alles kunnen vertellen. Daarnaast besteden we aandacht aan de nieuwste woontrends. Want natuurlijk wonen is dé woontrend voor 2020! Haal het Style 3 magazine nu in onze winkel of bekijk hem hier. Het Style magazine over groen en duurzaam wonen is het derde van dit jaar. Bekijk onze andere magazines hier.


Interieuradvies, dat is een goed idee

Loop je over van ideeën, maar weet je je geen raad? Onze opgeleide stylisten maken samen met jou een persoonlijk interieurplan. Met onze liefde voor wonen kunnen we je optimaal adviseren over de juiste raamdecoratie, een geschikte vloer of passend behang. Laat je inspireren door ons magazine en kom langs voor deskundig advies! Op onze website kun je alvast een afspraak maken voor een persoonlijk interieuradvies.

Meer wooninspiratie? Volg ons op Pinterest.