Een nieuwbouwhuisinrichten in6 stappen

Je hebt een nieuwbouwhuis gekocht, gefeliciteerd! En nu? Met alleen het uitzoeken van een badkamer en een keuken ben je er nog niet. De woonkamer, slaapkamers en zelfs de hal moeten nog onder handen genomen worden. Maar waar begin je? We vertellen je hoe je van jouw nieuwbouwhuis in 6 stappen jouw droomhuis maakt.

Stap 1: maak een plattegrond

Onderschat het niet, het inrichten van een nieuwbouwhuis is veel werk. Elke ruimte moet vanaf de basis worden ingericht. Daarom is het belangrijk om eerst op een rijtje te hebben welke functies de ruimtes krijgen: koken, eten, slapen, relaxen, werken etc. Ga elke ruimte in huis langs en bedenk welke ruimte het meest geschikt is voor welke functie. Hou hierbij ook rekening met het daglicht. Ben je er uit? Dan kun je aan de slag met het maken van een plattegrond waarop je ook radiatoren, ramen, vensterbanken, draairichtingen van de deuren aangeeft. Knip vervolgens de meubels op schaal uit en schuif tot je de juiste indeling gevonden hebt.

Stap 2: maak een moodboard

Nu je weet hoe je het huis in gaat delen kun je aan de slag gaan met een moodboard. Pak een grote stapel woontijdschriften, knip de plaatjes, meubels of kleuren uit het blad die je aanspreken en plak ze op het moodboard. Is knippen en plakken niet helemaal jouw ding? Onze online tool helpt je een moodboard te maken en zo de stijl te vinden die jou aanspreekt. Bepaal aan de hand van jouw mooboard ook het kleurenpalet voor de woning.

Stap 3: begin bij de basis

Met een moodboard en een kleurenpalet bij de hand kun je aan de slag gaan met de basis van je nieuwbouwhuis: de vloer en muren. Ga je voor een houten vloer, tegels, laminaat of een stoere beton(look)vloer van pvc? Kijk goed wat bij jouw moodboard past, maar houd wel rekening met een aantal praktische zaken: Wil je dezelfde vloer door het hele huis? Kies je voor vloerverwarming? Hoe zit het met het onderhoud van de vloer? Kijk eens rond op ons inspiratieblog voor meer informatie over verschillende typen vloeren of maak een afspraak in de winkel.

Naast de vloer behoren ook de muren tot de basis van het huis. hier kun je het moodboard en je kleurenpalet goed bij gebruiken. Kies voor kleuren die bij je kleurenpalet passen om de basis rustig te houden. Door in het hele huis met dezelfde kleuren te werken wordt het interieur één geheel. Ga je voor een witte basis, krijgen jouw muren een spannende kleur of pak je uit met een gewaagde behangprint? Neem de tijd om over je kleurenpalet na te denken, laat je inspireren door je moodboard of kom langs in onze winkel om inspiratie op te doen.


Stap 4: ga voor groot

Begin bij het inrichten met het uitzoeken van de grote meubels en ga juist op zoek naar een bed, bank of tafel. Bedenk ook of je alles nieuw wilt kopen, misschien kun je prima de meubels uit je oude huis meenemen. Bekijk eerst wat je nog hebt en vraag je bij elk meubelstuk af: vind ik het nog leuk, past het bij mijn nieuwe huis en past het bij mijn moodboard? Ga daarna pas op zoek naar nieuwe meubels. Die hoef je niet allemaal in één keer te kopen. Ga je eerst eens oriënteren bij verschillende woonwinkels voordat je een meubel koopt. Door eerst met de grote meubels te beginnen, krijg je niet alleen beter zicht op de ruimte in huis, maar kun je ook je uitgaven iets spreiden. Tip: neem je moodboard mee als je gaat shoppen!

Stap 5: vergeet de ramen niet

Vergeet niet om ook over de raambekleding na te denken. Met raambekleding maak je een huis tot een aangename plek. Raamdecoratie bevordert de akoestiek en kan ook bijdragen aan de isolatie van de woning. Maar kies je dan voor stoffen gordijnen, jaloezieën, shutters of een van de vele andere mogelijkheden? Het kiezen van raamdecoratie kan een lastige klus zijn. We helpen je daarom graag en hebben in dit blog voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het uitkiezen van nieuwe raambekleding. Nog vragen? Kom gerust langs in de winkel of maak een afspraak!

Stap 6: de finishing touch

Na de basis en meubels is het tijd voor de accessoires. Met woonaccessoires breng je sfeer in huis en voeg je iets persoonlijks toe. Verstop persoonlijke items of erfstukken dus niet, maar geef ze een mooi plekje in je interieur. Combineer nieuw met oud en mix & match met verschillende materialen. Zo wordt jouw huis een thuis!

Kom je er niet uit of heb je specifieke vragen over de vloerkeuze, raamdecoratie of de indeling van je huis? We helpen je graag! Kom naar de winkel of maak een afspraak.