Tips voor hetkiezen van raamdecoratievoor je dakramen

Slogan logo Dat is een goed idee!

Wie op zolder slaapt of werkt weet: het kan er in de zomer behoorlijk warm worden. Praktische raamdecoratie voor je dakraam houdt veel van de warmte die naar binnenkomt tegen. Onhandig vanwege de hoogte en hoek? Zeker niet, er zijn allerlei mooie én praktische opties. We geven vijf tips voor passende NL Label en Luxaflex® raamdecoratie voor jouw zolderraam.

Goed nieuws: er zijn allerlei opties voor raamdecoratie voor dakramen! Denk aan een strak rolgordijn, een praktische rolhor of klassieke horizontale jaloezieën. Wat je ook kiest, de raamdecoratie wordt altijd op maat gemaakt zodat deze perfect aansluit op het dakraam. Deze vijf Luxaflex®producten zijn goede opties voor je dakraam:


Duette® Shades

Met Duette® Shades haal je niet alleen mooi design in huis, maar ook functionele raamdecoratie die isolerend en warmtewerend werkt. Deze eigenschappen zijn te danken aan de honingraatstructuur van Duette® Shades. De raamdecoratie werkt zelfs geluiddempend! Duette® Shades zijn geschikt voor vrijwel alle ruimtes, van de woonkamer tot de badkamer. De stof is in drie transparanties beschikbaar en uiteraard kun je kiezen uit talloze kleuren en patronen.

Plissé Shades

In tegenstelling tot Duette® Shades hebben Plissé Shades een enkele plooi. Hierdoor kan de raamdecoratie opgevouwen worden tot een klein pakket. Dit ziet er extra strak uit. De collectie bestaat uit een breed palet van kleuren en designs. Met een effen kleur creëer je een mooie basis, terwijl een bloemenpatroon of etnisch motief de eyecatcher in huis vormt. Waar kies jij voor?

Tip: lees in deze blog alles over de verschillen tussen Plissé Shades en Duette® Shades.


Rolgordijnen

Rolgordijnen hebben een strakke uitstraling en passen in vrijwel ieder interieur. Het is dan ook een van de meest gekozen opties voor dakramen. Voor de slaapkamer is een rolgordijn met verduisterende stof ideaal.

Rolhor (Super Nova)

Wil je op warme dagen ongestoord genieten van frisse lucht? Dan is het handig om een rolhor te plaatsen voor het dakraam. De Rolhor Super Nova is een complete, elegante hor. De bediening gaat soepel en de hor heeft strakke profielen en een strak gaas. Daardoor kun je het raam gerust openzetten en de kamer luchten, terwijl het horrengaas insecten- en pollenwerend werkt.

Aluminium Horizontale Jaloezieën

Het grote voordeel van Horizontale Jaloezieën is de flexibele lichtregeling. Door de lamellen te tuimelen, kun je het daglicht meer of minder filteren. Horizontale jaloezieën vind je tegenwoordig in talloze kleuren en dessins, waardoor ze in ieder interieur passen. Denk aan stijlvolle zwarte jaloezieën voor de badkamer of een pasteltint voor de woonkamer. Ook niet onbelangrijk: de Luxaflex jaloezieën zijn gemaakt van 98% gerecycled aluminium met Cradle to Cradle-certificering.

Wil je meer informatie over passende raamdecoratie, voor je dakraam of andere (afwijkende) ramen? Bezoek onze winkel of maak een afspraak voor persoonlijk interieuradvies.

gratis interieuradvies.

in de winkel of bij jou op de bank.

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.

Wij gebruiken jouw informatie alleen om een afspraak te maken. Niet voor andere commerciële doeleinden. Je gegevens worden niet gedeeld met derden.