4 Tips voormeer daglicht inhuis

Buiten is het voorjaarslicht al volop aanwezig, zorg dat je er nu ook binnenshuis van kunt genieten! Het is helemaal niet nodig om donkere hoekjes in huis onbenut te laten want met deze tips maak je zelfs van de donkere zolder een fijne werkplek.

Geef het daglicht de ruimte

Als het daglicht een donker plekje of hoekje moet verlichten dan is het belangrijk dat er zo veel mogelijk van dat daglicht binnenkomt. Zorg er dus voor dat er geen bomen of takken zijn die het daglicht tegen kunnen houden. Ruim ook de vensterbank op!

Houd het daglicht binnen

Wanneer het daglicht eenmaal binnen is, moet het vastgehouden worden. Gebruik daarom lichte kleuren! Het is namelijk zo dat lichte kleuren werken als een spiegel en donkere kleuren als een spons. Dit betekent dat lichte kleuren het licht weerkaatsen de ruimte in, terwijl donkere kleuren het licht alleen maar opnemen.

Nu hoeft niet meteen het hele interieur wit, maar zorg dat voor elk donkere element een licht element komt dat het geheel in evenwicht houdt. Bijvoorbeeld witte plaids en kussens op een donkere bank.

Weerkaats daglicht door de ruimte

Om het binnengekomen daglicht zo goed mogelijk te benutten, zijn spiegels de oplossing. Wanneer een spiegel naast het raam wordt geplaatst dan reflecteert deze het daglicht en maakt de ruimte niet alleen lichter maar ook groter!

Lichte kleuren op muur en vloer

Muren, vloer en plafond zijn een groot deel van het interieur en kunnen dus veel invloed hebben! Verf daarom de muren in wit of pasteltinten en neem ook het plafond mee. Het resultaat komt optimaal tot zijn recht als de vloer ook licht is. Een houten vloer kan bijvoorbeeld lichter worden gemaakt door hem op te schuren en te verven. Tip: geen budget voor een nieuwe vloer? Een vloerkleed doet ook al een hoop.

Meer hulp nodig? Maak een afspraak voor persoonlijk interieuradvies.

Meer wooninspiratie? Volg ons op Pinterest.