Welke zonweringkies jein huis?

Slogan logo Dat is een goed idee!

De winter ligt al weer even achter ons en de zomer komt langzaamaan onze kant op. En dus gaan we de zon weer meer en vaker zien! Nu is niks zo lekker als genieten van zonlicht in huis, maar soms wil je ook gewoon wat zon weren, om te kunnen blijven genieten van jouw interieur. Hoe beter dan met zonwering kun je dat doen! Maar welk type zonwering kies je? Ga je voor jaloezieën, rol- of vouwgordijnen, lamellen of misschien wel shutters? Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje!

Kies voor praktisch en sfeervolle raamdecoratie met jaloezieën

Jaloezieën zijn misschien wel een van de meest populaire producten om te plaatsen voor je ramen. Met jaloezieën kun je kiezen uit horizontale, houten en verticale jaloezieën. Het prettige aan deze vorm van raamdecoratie is dat je niet alleen brede keuze hebt uit stijl en dus ook smaak, maar je kunt ook op elk gewenst moment de jaloezieën naar eigen wens openen en sluiten. En of je nu kiest voor horizontale, houten of verticale jaloezieën, er zit altijd wel een stijl bij die past bij jouw interieur.

De mooiste rolgordijnen

Rolgordijnen verwacht je misschien niet in het lijstje met zonwering, maar rolgordijnen zijn eigenlijk een prachtige oplossing om zon te weren en bijvoorbeeld een ruimte te verduisteren! Het leuke aan rolgordijnen is dat je deze in een grote hoeveelheid kleuren en soorten kunt krijgen. Juist daarom kan het verrassend en vernieuwend werken om eens te kijken naar de mogelijkheden!

Plisségordijnen voor je ramen

Het Plisségorijn, of de Plissé Shade zoals Luxaflex dit product noemt, is een fris ogend en multifunctionele vorm van zonwering. Een van de redenen waarom de Plissé Shade goed werkt als zonwering is door de rijke textuurweefsels die op sublieme wijze zonlicht tegenhouden. Het prettige aan dit product is dat het te plaatsen is op nagenoeg elk type venster, wat het bijvoorbeeld ook zeer geschikt maakt voor draai- en kiepramen. Je kunt bij Plisségordijnen ook verschillende soorten van transparantie kiezen.

Roman shades of vouwgordijnen: altijd een goede oplossing

Met vouwgordijnen kies je voor een warm en decoratief geheel als zonwering. Het prettige aan vouwgordijnen is dat je deze altijd trapsgewijs kunt bedienen. Ze werken dus op een andere manier dan bijvoorbeeld jaloezieën. Je kiest uit banen van 10 tot 30 centimeter die over het algemeen bestaan uit polyester of katoen. Dit product is verkrijgbaar in diverse kleuren en mate van transparantie.

Altijd controle over het zonlicht met shutters

Met shutters voor de ramen creëer je niet alleen zonlicht in huis zoals jij het wil, maar creëer je ook een unieke stijl in je interieur. Shutters geven jouw ruimte een zomers en landelijke uitstraling die eigenlijk altijd wel zonlicht weren, zelfs als ze volledig openstaan! Shutters worden nagenoeg altijd op maat gemaakt en zijn op diverse manieren naar jouw voorkeuren te ontwerpen.

Wil je graag meer weten over een van de type raamdecoratie? Maak een afspraak bij ons in de winkel of maak een moodboard met onze inspiratie app. Neem het moodboard mee naar de winkel, zo kunnen we nog gerichter voor jou aan de slag!